Gräsmattan växer

Ja, inte bara den. Mossan växer om möjlig ännu mera, Jag försökte för något år sedan att ta bort mossan med hjälp av en mossrivare. men se det blev bara värre. Så nu är min nya taktik att i stället ta en bit då och då. Jag räfsar hårt, så att mossan följer med. Det blir något enstaka grässtrå kvar. Sedan fyller jag på med nya gräsfrö. Lägger på gödning och till slut så vattnar jag.
Under detta året kommer jag att ge min gräsmatta så mycket gödning att jag ska kunna sitta på altanen och se när den växer. Det blir mycket jobb, men det blir också mycket att se. Det ena ger det andra så att säga. När jag tittar, ja då är det inte helt fel om jag smakar något gott vin, eller kanske en liten whisky. Du ser, oavsett hur mycket jag jobbar, så kan jag alltid hitta något skoj ur det hela.

Satte upp fågelholkarna i går. Redan idag är det kö för att få ta del av dessa bostäder. Fasen vet om det inte råder brist bland fåglarna för dessa bostäder. De har varit som galna kring de tre som jag har ordning på. Jag får förbaske mig åka förbi lantmännen och se om det inte finns några fler holkar, så att de slipper kivas om de få jag har. Fåglarna ger mig stor njutning. Och jag kan sitta på samma stol och se när de jobbar, samtidigt som gräset växer. Jag är förbaske mig lättroad.

Ett tag funderade jag på att bygga några holkar själv. Jag provade förra året. men se de blev så fula, snea och vingliga, så det var ingen som ville flytta in. Det är bättre att lägga några få kronor på färdiga holkar, då slipper jag skämmas.

Nu bär det av. Jag ska förmedla lite bilder senare….

Initiativet #blogg100 går ut på att skriva blogginlägg varje dag i 100 dagar. Detta är inlägg 36 av 100. Jag har lyckats skriva inlägg 35 dagar av 35.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × ett =