Grilltider – Strålande tider – Njutningens tid!

Strålande

Kan det bli bättre? Troligtvis icke. Solen visar sig och grillen är på plats. Jag ska alldeles strax gå ut och sätta på den, så att värmen blir perfekt. Det ska grillas kyckling idag. Jag köpte en hel kyckling på CityGross i förrgår. 15 kr kilot tycker jag är ett alldeles perfekt pris. Så peta i den i hållaren för kyckling, som jag har i garaget, tror jag. Annars får jag grilla den på vanligt sätt, det vill säga indirekt grillning. Ja, jag börjar faktiskt redan bli lite hungrig, och undra på det. En strålande dag och ett perfekt grillväder.

Tillbehör

Vad ska jag ha till min grillade kyckling? Jag tror att jag bara ställer på potatisen i en vanligt form, gjord av aluminium. Lite salt och olja, sedan klarar det sig själv. Ja jag måste vända på den lite då och då. Det är sparristider. Jag har visserligen inga färska på lager. Men jag har några i frysen. Fram med dom och så får dom göra potatisen sällskap den sista kvarten.

Kanske ska jag vända till en trevlig Bea-sås. Det brukar göra succé tillsammans med kycklingen. Du hittar hur man gör enklast på matbloggen godmatvarjedag.se. Där kan du även hitta kycklingreceptet.

Ett gott vin

Här kan jag resonera hur länge jag vill och ändå inte bli nöjd. Kanske jag ska överraska kroppen genom att ta ett glas vitt vin till denna kyckling. Det är ett strålande förslag tycker jag nu när jag skriver om detta. Vitt vin och ljust fågelkött har jag för mig ska passa alldeles utmärkt ihop. Så det blir att ta ett varv i vinkällaren och se vad som jag kan finna lämpligt. Jag har lite förkärlek till Kroatiska viner, efter alla våra besök i detta fantastiska land.

Så att uppnå en strålande dag, ta fram grillen, en kyckling, lite potatis och en flaska vitt vin. Sedan är du hemma.

Initiativet #blogg100 går ut på att skriva blogginlägg varje dag i 100 dagar. Detta är inlägg 37 av 100. Jag har lyckats skriva inlägg 36 dagar av 55.

One thought on “Grilltider – Strålande tider – Njutningens tid!

  1. Pingback: Cıvata

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 − nio =