Sommarmorgon!!!

Minsn du för några veckor sedan? Man vaknade upp och tittade ut i förhoppningen om att den där solen skulle visa sig? Icke, det som ”strålade” in genom förnstret, ja åtminstone mitt, så var det enbart en grå disig massa som fritt hade tagit över hela dagen. Att jag var trött på detta uppvaknande, som hade varit i stort sett varje dag sedan ett antal månader tillbaka, det gick icke att ta miste på.

Solen

Men tänk så snabbt man glömmer. Några trevliga mornar där solen visar sig. ja det är knappt att den orkat över horizonten, jag kan bara ana den. Det räcker för att ett leende ska spricka upp och dagen bli alldeles njutbar. Glömt är alla dessa gråa mornar. Teflonminne?
Så vad händer nu när solen är på plats? Ja det blir att leta efter gräsklipparen och trimmern. Se om odlingslådorna finns kvar samt försöka hitta någon trevlig lite sommarblomma att plantera. Det är jobb som skapas tack vare att solen där finns på plats, och framförallt att den visar sig. Så av med tröjan och i bar överkropp springa ut, starta gräsklipparen och elegant glida runt där på den mossfria gräsmattan.

Verkligheten

Verkligheten är något annorlunda. Det är ännu kallt i luften, så på den bara överkroppen sätts hellre en tröja. Gräsklipparen startar givetvis icke. Jag är ganska oteknisk, så det får bli en vända in till grannen. Han skruvar och sprutar in något, sedan går den igång. Åter till min trädgård. Kör lite och inser att mossan har tagit ett större grepp om min gräsmatta. Ja på vissa ställen är det en överdrift att kalla det gräsmatta, bör ändras till mossmatta.
På listan över inköp kommer det att stå gräsgödning. Det ska man lägga ut, har jag hört. Dessutom klippa ofta och kort.
Solen har sina sidor, både goda och mindre goda. Men vill man ha det ena, så får man klippa gräs- och moss-mattan, också.

Väl fungerande gräsklippare

Väl fungerande gräsklippare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

arton + 4 =